Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Harry Potter 1 tartalma

Ez a történet Harry Potterről szól. Harry árva. Anyját és apját már rég megölte Tudjukki,kinek igazi neve Voldemort. E Sötét Nagyúr nevét senki sem meri kimondani,annyira rettegnek tőle. Óvakodjatok ti is Tudjukkitől! Igen félelmetes ellenség. Térjünk vissza a lényegre. Amikor Lily és James Potterrel végzett,a kis Harryre szegezte pálcáját,és kimondta a legszörnyűbb átkot. A halál átkát.

- Avada Kedavra !

És mi történt? Harry Potter túlélte! Túlélte az átkot,amit még a legtapasztaltabb varázsló sem! És Harry még csecsemő volt. Bár életét inkább nem a saját magának,hanem anyjának,Lily Potternek köszönheti. Ugyanis Tudjukki megfeledkezett egy olyan erőről,ami neki egy csepp sincs,Harrynek pedig rengeteg. A szeretet. Lily Potter ugyanis saját vérével,szeretetével védelmezte Harryt,akiről az átok lepattant. Hogy mi lett ezután Voldemortal? Sokan azt hiszik,hogy meghalt,eltávozott a világunkból. Én azomban,Albus Dumbledore,Merlin-díjasként,a Roxfort igazgatójaként,nem ebben hiszek. Az én elképzelésem szerint eltűnt. Köddé vált. Árnyékká lett a világban,s most gyönge,mint a harmat. Hű szolgái közül az egyiket várja,aki visszaadja neki régi életét. Egyszer ugyanis vissza fog térni hozzánk,és a világot ismét rettegésben fogja tartani. Ez az én elképzelésem.Bizonyára kíváncsiak vagytok Harryre.Harrynek zöld szeme és fekete haja van.

Harryt első történetünkben egy szánalmas senkiházi árvaként ismerjük meg,aki nagynénjénél,Petunia néninél, és férjénél, Vernon bácsinál,valamint röfögő dagi gyereküknél lakik. Ebben a könyben jön meg a Roxfortba, a boszorkány - és varázslószakiskolába hívó levél. Hagrid,a félóriás,a Roxfort vadőre kíséri el. Roxfortban rengeteg új barátra talál,de most csak a két legjobbat említjük. Hermione Granger, a mugliivadék szuperész,minden lében kanál,és Ron Weasley, a szeplős,koszos orrú vörös hajú gólya. Eső kötelességük megóvni a Bölcsek kövét tudjukki szolgájától.De vajon melyik a kiválasztott szolga?

 

 

A többi rész részletét külön bejegyzésbe fogom írni.

Agyő:

 

Albus Dumbledore

 

Harry Potter és a Bölcsek köve trailer

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Harry Potter

(Légler Ivett, 2016.10.17 18:57)

Köszönöm megvan mit írok le órára.

cumiko

(cumico, 2016.10.13 19:51)

jó volt,

Lili

(Lili, 2016.05.06 13:06)

Miért nem írta külön a fejezeteket ,de azért jó volt

Harry Potter

(Niki, 2015.02.11 11:08)

Imádom a Harry Pottert!!!:)

Yuki98

(Yuki98, 2011.04.17 19:35)

Tök jó az oldal. Főleg a tartalmak. Nem is tudtam, hogy ilyen jól tudsz fogalmazni.
Üdv:
Yuki

Re: Yuki98

(Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore, 2011.04.25 18:19)

Nagyon köszi!

hozzászólás

(206os_szoba_lakoja, 2011.01.25 18:06)

jajj Anna (vagyis Dumbledore professzor) :) nagyon tetszik az oldalad, biztosan sokat dolgoztál vele! és további sok sikert vele!!!
R

giling

(csingiling, 2011.01.18 15:26)

Nagyon jól van megírva, Albus, minden tiszteletem a tied! Továbbra is ilyen cool összefoglalókat írj, ha lehet.

:)

 

 


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 29729
Hónap: 146
Nap: 6